Welkom bij Erve de Zeilker

Erve de Zeilker is een zogenaamde “Hallehuisboerderij” en is een van de oudste huisplaatsen in Twente. De Zeilker wordt als woonplek al genoemd in 1188 als “Salecinck”. Het is de oudste boerderij op de Zenderense Esch. Het gebintwerk is gedateerd op begin 1600. Erve de Zeilker behoort tot het cultuurhistorisch erfgoed (gemeentelijk monument) van de gemeente Borne. Een prachtige boerderij, die tot 1921 nog een “lös hoes” was.

Deze eeuwenoude boerderij is geheel onder architectuur gerestaureerd. In 2008 zijn we begonnen met sloopwerkzaamheden. Vanaf januari 2009 is er gewerkt aan de restauratie. Het resultaat mag er zijn. Begin 2011 zijn wij op deze prachtige plek gestart met onze onderneming “de Zeilker”.

We bevinden ons op loopafstand (400 tot 550 meter) van alle restaurants in Zenderen: zie google maps.

U vindt ons, door vanaf de Lidwinaweg de borden B&B Erve de Zeilker te volgen. Onze boerderij bevindt zich net buiten de bebouwde kom van Zenderen.

 

Met betrekking tot corona, houden wij ons aan de dan geldende richtlijnen van de regering. 

Historie

Toch mooi dat mijn opa en oma, Zeilkers Gerard en Zeilkers Hanna, ook al is het maar op een oude zwart-witfoto van 85 jaar geleden, vertegenwoordigd zijn op deze site. Stiekem hoop ik wel eens dat ze even het hoofd om de deur steken en zeggen wat ze van de restauratie vinden….. Geschiedenis wordt levend als je er mensen bij kunt voorstellen. Want mensen maken het verhaal. In onze zoektocht naar de oorsprong van onze boerderij zijn we ze tegengekomen: Otto, Henric, Johanna, Henricus, Gesina, Maria, Gradus, Arend, Hendrina enz.  In 1188 wordt onze boerderij al genoemd in het register van de Graven van Dalen. In 1461 treedt een zoon des huizes in in het klooster van Albergen en brengt daarmee een tiende deel van de opbrengst van de Zeilker mee.Je kunt je nauwelijks voorstellen dat rond 1890 in onze boerderij 19 personen waren ingeschreven; van meiden en knechten tot aan broers, zussen, ooms, tantes. Waar hebben ze toch allemaal geslapen?

Erve de Zeilker, o.g. Salekink, Salekinc, Zeelker, Selcker, Zaalker.

Boerderijkamers

Onze sfeervolle boerderijkamers bieden slaapgelegenheid met ontbijt aan 2 tot 5 personen. Is voorzien van een luxe badkamer en een comfortabele zithoek. We hebben er naar gestreefd historie en het leven van nu met elkaar te combineren. Aan u de uitdaging te ontdekken of dit gelukt is. Dit gegeven in combinatie met de prachtige omgeving maakt dat de Zeilker het ideale decor is voor een aangenaam Twente gevoel.

Foto’s

Voorzieningen

 • Grote kamer van 42m2, met bed 200×180.
 • Tweede kamer van 30m2 met bed van 100×200 en bed van 140×200 met wastafel.
 • Gratis WiFi
 • tv
 • Comfortabele zithoek
 • Ruime luxe badkamer inclusief badlinnen
 • Onthard water
 • Apart toilet
 • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
 • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
 • Heerlijke infraroodsauna en Finse sauna (in overleg)
 • Mogelijkheid om buiten te genieten in de boomgaard.

 

Prijzen inclusief ontbijt:

Maandag t/m donderdag: €79,50 per nacht voor 2 personen.
Vrijdag t/m zondag: €84,50 per nacht voor 2 personen.

Kinderen leeftijd x €2,50 per nacht.

Komt u alleen, dan betaalt u de prijs min €15,-
U krijgt 5% korting voor een midweek (4 nachten) of weekend (3 nachten)

Boeken

Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

  Persoonlijke gegevens

  Boekingsgegevens

  Aantal personen:

  Aankomstdatum:

  Datum van vertrek:

  Bernadette & Leo over Erve de Zeilker:

   

  Wat een superstek hebben jullie hier. En fantastisch dat wij een deel konden gebruiken voor overnachten. Ruim, mooi, schoon, met TOP-uitzicht rondom. Een vreselijk lief geitje. Heerlijk ontbijt op de “etage”. Goede nachtrust…….stilte…..kortom….zeker weten dat we ’t nog eens rustig over komen doen. Jammer genoeg moeten we sneller weg dan ’t plan was.

  Boerderij-appartement

  Het boerderij-appartement, inclusief keuken, is een prachtige en sfeervolle grote ruimte met de nostalgie van de oude Zeilker. De romantische slaapkamer met 400 jaar oude gebinten en de ruime badkamer met dubbele douche, zijn gerealiseerd in de oude koeienstal.

  Foto’s

  Voorzieningen

  • Ruim appartement van 125m2.
  • pellet kachel
  • Prachtig zitje buiten, onder het ‘oonderschoer’
  • Comfortabele Boxspring
  • Eigen badkamer met dubbele douche
  • Onthard water
  • Inclusief beddengoed en badlinnen
  • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
  • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
  • Heerlijke infraroodsauna en Finse Sauna (in overleg)
  • Mogelijkheid om buiten te zitten in de boomgaard.
  • Gratis WiFi

   

  Prijzen exclusief ontbijt (à €9,- p.p.)

  Midweek (4 nachten) vanaf €340,-

  Lang weekend (3 nachten) vanaf €277,50

  Prijs per nacht voor 2 personen:
  Maandag t/m donderdag €89,50
  Vrijdag t/m zondag én op feestdagen €97,50.

  Boeken

  Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

   Persoonlijke gegevens

   Boekingsgegevens

   Aantal personen:

   Aankomstdatum:

   Datum van vertrek:

   Omgeving

   In Twente is het leven goed en je ervaart er rust. U krijgt de gelegenheid om vanuit deze idyllische plek te genieten van alles wat Twente te bieden heeft. Diverse prachtige wandel -en fietsroutes beginnen direct bij onze boerderij.

   Beleef de rust, de gastvrijheid en de landschappelijke schoonheid van de Groene Poort van Twente. Ook kunt u culinair genieten in een van de sfeervolle restaurants die Zenderen rijk is. Deze zijn allemaal op loopafstand rond 500 meter. U kunt zich desgewenst laten adviseren door Hermien en Gerard als kenners van de streek.

   • Gelegen aan fietsknooppunt 64
   • Openluchttheater Hertme 2.8 km
   • Het centrum van Borne 3.5 km
   • Kasteel Twickel 7 km
   • Ook zijn we prima per openbaar vervoer te bereiken.
    De lijndienst 51 naar de stations in Almelo, Borne en Hengelo, stopt ook in Zenderen.

   Gastenboek

   Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

    
    
    
    
   Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
   Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
   We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
   61 berichten.
   Mariëtte, Bart, Linda, Joost Mariëtte, Bart, Linda, Joost heeft geschreven op augustus 13, 2020 om 8:59 am
   Na het lezen van voorgaande boodschappen hebben we eigenlijk niets nieuws toe te voegen: het is hier heel mooi, tof, rustig en smakelijk. Het sliep heel lekker, ondanks de hoge buitentemperatuur en ook heel stil ( we wonen in de stad 🙂 ). 't Ontbijt was niet zoals we hadden gedacht: het was veel beter. In de schaduw van de ochtendzon konden we dan ook genieten van alle heerlijkheden. Gerard en Hermien bedankt voor alle warme en hartelijke zorgen. Tot ziens?
   Esther & Wilfried Esther & Wilfried heeft geschreven op augustus 9, 2020 om 8:57 am
   Jullie B&B is geweldig. Een toplocatie en een prachtige omgeving. De kamer is prima. Het ontbijt niet te omschrijven, aan alles is gedacht en over nagedacht. WOW. Dank jullie wel!
   Fokke&Truus Fokke&Truus heeft geschreven op augustus 7, 2020 om 7:41 am
   Beste (jarige!) Hermien & Gerard Wat een heerlijke manier om de dag te beginnen: een heerlijk ontbijt tussen de bloemen, de zoemende insecten en met de zon. Gisteren al gastvrij ontvangen én de kamer is van alle gemakken voorzien. We zijn wel meer dan 1000 keer door Zenderen gekomen, maar nooit gestopt. Hartelijk dank voor jullie verzorging! Goodgoan!
   Han&Marja Han&Marja heeft geschreven op augustus 5, 2020 om 8:26 pm
   We hebben genoten van ons verblijf in de Zeilker. Fijn kunnen fietsen in de prachtige omgeving en lekker geslapen onder de oude balken. Elke ochtend stond er weer een héérlijk ontbijtje voor ons klaar. Bedankt voor jullie gastvrijheid!
   André&Katinka André&Katinka heeft geschreven op augustus 2, 2020 om 5:32 pm
   Wat een gastvrij en warm welkom. Het leek wel of we bij vrienden aankwamen. Guus, de hond als logee bij jullie, was (helaas) éénkennig, Maar ja, als hond denk je misschien ik wil al dat gedoe van aaien niet 🙂 We hebben het fijn gehad, heerlijk geslapen en ontbijt in de tuin met de ochtendzon was relaxed. We gaan weer verder met de fiets....maar komen zeker weer een keer aanfietsen. Hartelijke groet én tot ziens!

   Contact

   Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens of door een bericht te sturen via het contactformulier.

   Erve de Zeilker
   T.a.v. Gerard en Hermien Welberg
   Zeilkerweg 1
   7625 SJ Zenderen

   Telefoon: 074 266 76 47
   Mobiel: 06 579 933 97 / 06 205 268 82

   E-mailadres: info@dezeilker.nl
   Website: www.dezeilker.nl

   Facebook: fb.com/DeZeilker
   Instagram: instagram.com/ervedezeilker/