Welkom bij Erve de Zeilker

Erve de Zeilker is een zogenaamde “Hallehuisboerderij” en is een van de oudste huisplaatsen in Twente. De Zeilker wordt als woonplek al genoemd in 1188 als “Salecinck”. Het is de oudste boerderij op de Zenderense Esch. Het gebintwerk is gedateerd op begin 1600. Erve de Zeilker behoort tot het cultuurhistorisch erfgoed (gemeentelijk monument) van de gemeente Borne. Een prachtige boerderij, die tot 1921 nog een “lös hoes” was.

Deze eeuwenoude boerderij is geheel onder architectuur gerestaureerd. In 2008 zijn we begonnen met sloopwerkzaamheden. Vanaf januari 2009 is er gewerkt aan de restauratie. Het resultaat mag er zijn. Begin 2011 zijn wij op deze prachtige plek gestart met onze onderneming “de Zeilker”.

We bevinden ons op loopafstand (400 tot 550 meter) van alle restaurants in Zenderen: zie google maps.

U vindt ons, door vanaf de Lidwinaweg de borden B&B Erve de Zeilker te volgen. Onze boerderij bevindt zich net buiten de bebouwde kom van Zenderen.

 

Historie

Toch mooi dat mijn opa en oma, Zeilkers Gerard en Zeilkers Hanna, ook al is het maar op een oude zwart-witfoto van 85 jaar geleden, vertegenwoordigd zijn op deze site. Stiekem hoop ik wel eens dat ze even het hoofd om de deur steken en zeggen wat ze van de restauratie vinden….. Geschiedenis wordt levend als je er mensen bij kunt voorstellen. Want mensen maken het verhaal. In onze zoektocht naar de oorsprong van onze boerderij zijn we ze tegengekomen: Otto, Henric, Johanna, Henricus, Gesina, Maria, Gradus, Arend, Hendrina enz.  In 1188 wordt onze boerderij al genoemd in het register van de Graven van Dalen. In 1461 treedt een zoon des huizes in in het klooster van Albergen en brengt daarmee een tiende deel van de opbrengst van de Zeilker mee.Je kunt je nauwelijks voorstellen dat rond 1890 in onze boerderij 19 personen waren ingeschreven; van meiden en knechten tot aan broers, zussen, ooms, tantes. Waar hebben ze toch allemaal geslapen?

Erve de Zeilker, o.g. Salekink, Salekinc, Zeelker, Selcker, Zaalker.

Boerderijkamers

Onze sfeervolle boerderijkamers bieden slaapgelegenheid met ontbijt aan 2 tot 5 personen. Is voorzien van een luxe badkamer en een comfortabele zithoek. We hebben er naar gestreefd historie en het leven van nu met elkaar te combineren. Aan u de uitdaging te ontdekken of dit gelukt is. Dit gegeven in combinatie met de prachtige omgeving maakt dat de Zeilker het ideale decor is voor een aangenaam Twente gevoel.

Foto’s

Voorzieningen

 • Grote kamer van 42m2, met bed 200×180.
 • Tweede kamer van 30m2 met bed van 100×200 en bed van 140×200, met wastafel.
 • Gratis WiFi
 • tv
 • Comfortabele zithoek
 • Ruime luxe badkamer inclusief badlinnen
 • Onthard water
 • Apart toilet
 • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
 • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
 • Heerlijke infraroodsauna en Finse sauna (beide in overleg)
 • Mogelijkheid om buiten te genieten in de prachtige boomgaard.
 • Huisdieren niet toegestaan

 

Prijzen 2024,  inclusief ontbijt:

Prijs voor 2 personen

Maandag t/m donderdag: €84,50 per nacht.
Vrijdag t/m zondag €89,50 per nacht en deze prijs geldt ook voor feestdagen, vakanties en de zomermaanden 21 juni t/m 22 september 2024

Kinderen leeftijd x €2,50 per nacht.

Komt u 1 nacht dan betaalt u €5,- per volwassen persoon extra.

Komt u alleen, dan betaalt u de prijs min €15,-

Boeken

Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

  Persoonlijke gegevens

  Boekingsgegevens

  Aantal personen:

  Aankomstdatum:

  Datum van vertrek:

  Bernadette & Leo over Erve de Zeilker:

   

  Wat een superstek hebben jullie hier. En fantastisch dat wij een deel konden gebruiken voor overnachten. Ruim, mooi, schoon, met TOP-uitzicht rondom. Een vreselijk lief geitje. Heerlijk ontbijt op de “etage”. Goede nachtrust…….stilte…..kortom….zeker weten dat we ’t nog eens rustig over komen doen. Jammer genoeg moeten we sneller weg dan ’t plan was.

  Boerderij-appartement

  Het boerderij-appartement, inclusief keuken, is een prachtige en sfeervolle grote ruimte met de nostalgie van de oude Zeilker. De romantische slaapkamer met 400 jaar oude gebinten en de ruime badkamer met dubbele douche, zijn gerealiseerd in de oude koeienstal.

  Foto’s

  Voorzieningen

  • Ruim appartement van 125m2.
  • pellet kachel
  • Prachtig overdekt zitje buiten, onder het ‘oonderschoer’
  • Comfortabele Boxspring
  • Eigen badkamer met dubbele douche
  • Onthard water
  • Inclusief beddengoed en badlinnen
  • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
  • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
  • Heerlijke infraroodsauna en Finse Sauna (beide in overleg)
  • Mogelijkheid om buiten te zitten in de prachtige boomgaard.
  • Gratis WiFi
  • tv
  • Huisdieren zijn niet toegestaan

   

  Prijzen 2024 exclusief ontbijt:

  voor 2 personen.

  Maandag t/m donderdag €92,50 per nacht.

  Vrijdag t/m zondag €97,50 per nacht en deze prijs geldt ook voor feestdagen, vakanties en de zomermaanden 21 juni t/m 22 september 2024

  Ontbijt bijboeken kan in overleg.

  Komt u 1 nacht dan betaalt u €5,- per volwassen persoon extra.

  Komt u alleen dan betaalt u de prijs min €15,-

  Boeken

  Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u vervolgens een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

   Persoonlijke gegevens

   Boekingsgegevens

   Aantal personen:

   Aankomstdatum:

   Datum van vertrek:

   Omgeving

   In Twente is het leven goed en je ervaart er rust. U krijgt de gelegenheid om vanuit deze idyllische plek te genieten van alles wat Twente te bieden heeft. Diverse prachtige wandel -en fietsroutes beginnen direct bij onze boerderij.

   Beleef de rust, de gastvrijheid en de landschappelijke schoonheid van de Groene Poort van Twente. Ook kunt u culinair genieten in een van de sfeervolle restaurants die Zenderen rijk is. Deze zijn allemaal op loopafstand rond 500 meter. U kunt zich desgewenst laten adviseren door Hermien en Gerard als kenners van de streek.

   • Gelegen nabij fietsknooppunt 64
   • Openluchttheater Hertme 2.8 km
   • Het centrum van Borne 3.5 km
   • Kasteel Twickel 7 km
   • Ootmarsum 18 km
   • Ook zijn we prima per openbaar vervoer te bereiken.
    De lijndienst 51 naar de stations in Almelo, Borne en Hengelo, stopt ook in Zenderen.

   Gastenboek

   Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

    
    
    
    
   Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
   Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
   We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
   95 berichten.
   Willem&Hermien Willem&Hermien schreef op oktober 31, 2021 om 4:27 pm
   Lieve Gerard & Hermien. Wat een fantastische verrassing van mijn lieve Willem!! Terug op de plek waar mijn vader is geboren en opgegroeid. Er is zoveel te vertellen...... Voor mijzelf terug in de tijd, mijn kinderjaren. Samen met mijn ouders, zusje en broers naar opa en oma en oom Herman in Zenderen. Wat een mooie tijd, hele mooie herinneringen, samen spelen, mijn neven en nichtjes, ooms en tantes weer zien. Vele feestjes, verjaardagen, veel gezelligheid. Samen eten, altijd een beschuit met suiker als je hier kwam. De bijen van oom Johan, de varkens met biggetjes, de koeien op stal, de kippen! Geweldig vond ik dat alles! Bramen plukken, op de hooizolder verstoppertje spelen!!! En dan nu, een prachtige Bed & Breakfast!! Ik ben zo blij en dankbaar dat jullie deze plek zo hebben gemaakt, zoals die nu is!!! En dat wij daar samen van kunnen meegenieten. Bedankt lieve Gerard en Hermien voor de hele warme ontvangst en de bijzondere gastvrijheid. De koffie en thee met krentenwegge en vooral de hele gezellige vrijdagavond samen, bijzondere gesprekken, dank hiervoor! Heel veel liefs van Willem & Hermien
   Eric&Liesbeth Eric&Liesbeth schreef op oktober 29, 2021 om 12:43 pm
   Wat hebben we genoten van een paar prachtige herfstdagen in het mooie Twente. En wat is het dan fijn "thuis" komen, hier in deze fijne Bed & Breakfast. Hermien en Gerard bedankt voor jullie gastvrijheid. Veel plezier en succes met jullie B&B.
   Lucy&Martin Lucy&Martin schreef op oktober 18, 2021 om 5:46 pm
   Lieve Hermien & beste Gerard, What an unbelievably gorgeous place to have stumbled upon........ zo lees je het superlatieve equivalent in de Engelse B&B visitors books. Daarvan hebben we er in ons 50-jarig huwelijk al heel wat "versleten"! Evenals de mooie B&B's of Chambre d'hôtes langs de Camino naar Santiago. Jullie behoren in ieder geval tot de top 5 van onze lange lijst.....maar qua ruimte.....de TOP. En zo mooi geoutilleerd met al die antieke kasten. We hebben ons goed geamuseerd met wandelingen in de Twentse omgeving, zoals een deel van het Marskramerpad, de Beeldenroute van 5km (zie infomap), een uitje + parkwandeling naar kasteel Twickel en niet te vergeten de oude kernen van Borne & Delden. Tenslotte hebben we na bijna 60 jaar weer pater Rinus van der Vegt, Karmeliet, kunnen ontmoeten....een oud-klasgenoot van Martin. Tempus fugit. (naar analogie van deze spreuk zegt men in Limburg wel eens: "De tijd vliegt", riep de boze echtgenoot naar zijn vrouw en gooide de koekoeksklok naar haar). Erve de Zeilker is een pareltje van rust in een te jachtige wereld! En willen jullie ooit je diepe verlangen om naar Santiago te lopen, waarheid laten worden, je vindt wellicht inspiratie in enkele van onze camino-video's, zie: (Google: Martin Snijders You Tube) Onze dank voor jullie gastvrijheid is groot!
   Thea&Margaret Thea&Margaret schreef op september 30, 2021 om 12:30 pm
   We hebben bijzonder genoten van de gastvrije ontvangst, de heerlijke verwennerijen en de prachtig verbouwde boerderij. Het is een juweeltje ! Het was fijn dat we vandaag nog wat langer konden blijven. Hartelijk bedankt, het was heel fijn even bij jullie te zijn !
   Ron&Odette Ron&Odette schreef op september 5, 2021 om 9:09 am
   Wat een mooie omgeving hier! We hebben genoten van de prachtige tuin. Lekker ontbijt buiten in de tuin. De boerderijkamer is heerlijk groot. Het was een kort verblijf en alles was top geregeld. Hartelijke groeten en bedankt.

   Contact

   Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens of door een bericht te sturen via het contactformulier.

   Erve de Zeilker
   T.a.v. Gerard en Hermien Welberg
   Zeilkerweg 1
   7625 SJ Zenderen

   Telefoon: 074 266 76 47
   Mobiel: 06 579 933 97 / 06 205 268 82

   E-mailadres: info@dezeilker.nl
   Website: www.dezeilker.nl

   Facebook: fb.com/DeZeilker
   Instagram: instagram.com/ervedezeilker/