Welkom bij Erve de Zeilker

Erve de Zeilker is een zogenaamde “Hallehuisboerderij” en is een van de oudste huisplaatsen in Twente. De Zeilker wordt als woonplek al genoemd in 1188 als “Salecinck”. Het is de oudste boerderij op de Zenderense Esch. Het gebintwerk is gedateerd op begin 1600. Erve de Zeilker behoort tot het cultuurhistorisch erfgoed (gemeentelijk monument) van de gemeente Borne. Een prachtige boerderij, die tot 1921 nog een “lös hoes” was.

Deze eeuwenoude boerderij is geheel onder architectuur gerestaureerd. In 2008 zijn we begonnen met sloopwerkzaamheden. Vanaf januari 2009 is er gewerkt aan de restauratie. Het resultaat mag er zijn. Begin 2011 zijn wij op deze prachtige plek gestart met onze onderneming “de Zeilker”.

We bevinden ons op loopafstand (400 tot 550 meter) van alle restaurants in Zenderen: zie google maps.

U vindt ons, door vanaf de Lidwinaweg de borden B&B Erve de Zeilker te volgen. Onze boerderij bevindt zich net buiten de bebouwde kom van Zenderen.

 

Met betrekking tot corona, houden wij ons aan de dan geldende richtlijnen van de regering. 

Historie

Toch mooi dat mijn opa en oma, Zeilkers Gerard en Zeilkers Hanna, ook al is het maar op een oude zwart-witfoto van 85 jaar geleden, vertegenwoordigd zijn op deze site. Stiekem hoop ik wel eens dat ze even het hoofd om de deur steken en zeggen wat ze van de restauratie vinden….. Geschiedenis wordt levend als je er mensen bij kunt voorstellen. Want mensen maken het verhaal. In onze zoektocht naar de oorsprong van onze boerderij zijn we ze tegengekomen: Otto, Henric, Johanna, Henricus, Gesina, Maria, Gradus, Arend, Hendrina enz.  In 1188 wordt onze boerderij al genoemd in het register van de Graven van Dalen. In 1461 treedt een zoon des huizes in in het klooster van Albergen en brengt daarmee een tiende deel van de opbrengst van de Zeilker mee.Je kunt je nauwelijks voorstellen dat rond 1890 in onze boerderij 19 personen waren ingeschreven; van meiden en knechten tot aan broers, zussen, ooms, tantes. Waar hebben ze toch allemaal geslapen?

Erve de Zeilker, o.g. Salekink, Salekinc, Zeelker, Selcker, Zaalker.

Boerderijkamers

Onze sfeervolle boerderijkamers bieden slaapgelegenheid met ontbijt aan 2 tot 5 personen. Is voorzien van een luxe badkamer en een comfortabele zithoek. We hebben er naar gestreefd historie en het leven van nu met elkaar te combineren. Aan u de uitdaging te ontdekken of dit gelukt is. Dit gegeven in combinatie met de prachtige omgeving maakt dat de Zeilker het ideale decor is voor een aangenaam Twente gevoel.

Foto’s

Voorzieningen

 • Grote kamer van 42m2, met bed 200×180.
 • Tweede kamer van 30m2 met bed van 100×200 en bed van 140×200 met wastafel.
 • Gratis WiFi
 • tv
 • Comfortabele zithoek
 • Ruime luxe badkamer inclusief badlinnen
 • Onthard water
 • Apart toilet
 • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
 • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
 • Heerlijke infraroodsauna en Finse sauna (in overleg)
 • Mogelijkheid om buiten te genieten in de boomgaard.

 

Prijzen inclusief ontbijt:

Maandag t/m donderdag: €79,50 per nacht voor 2 personen.
Vrijdag t/m zondag: €84,50 per nacht voor 2 personen.

Kinderen leeftijd x €2,50 per nacht.

Komt u alleen, dan betaalt u de prijs min €15,-
U krijgt 5% korting voor een midweek (4 nachten) of weekend (3 nachten)

Boeken

Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

  Persoonlijke gegevens

  Boekingsgegevens

  Aantal personen:

  Aankomstdatum:

  Datum van vertrek:

  Bernadette & Leo over Erve de Zeilker:

   

  Wat een superstek hebben jullie hier. En fantastisch dat wij een deel konden gebruiken voor overnachten. Ruim, mooi, schoon, met TOP-uitzicht rondom. Een vreselijk lief geitje. Heerlijk ontbijt op de “etage”. Goede nachtrust…….stilte…..kortom….zeker weten dat we ’t nog eens rustig over komen doen. Jammer genoeg moeten we sneller weg dan ’t plan was.

  Boerderij-appartement

  Het boerderij-appartement, inclusief keuken, is een prachtige en sfeervolle grote ruimte met de nostalgie van de oude Zeilker. De romantische slaapkamer met 400 jaar oude gebinten en de ruime badkamer met dubbele douche, zijn gerealiseerd in de oude koeienstal.

  Foto’s

  Voorzieningen

  • Ruim appartement van 125m2.
  • pellet kachel
  • Prachtig zitje buiten, onder het ‘oonderschoer’
  • Comfortabele Boxspring
  • Eigen badkamer met dubbele douche
  • Onthard water
  • Inclusief beddengoed en badlinnen
  • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
  • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
  • Heerlijke infraroodsauna en Finse Sauna (in overleg)
  • Mogelijkheid om buiten te zitten in de boomgaard.
  • Gratis WiFi

   

  Prijzen exclusief ontbijt (à €9,- p.p.)

  Midweek (4 nachten) vanaf €340,-

  Lang weekend (3 nachten) vanaf €277,50

  Prijs per nacht voor 2 personen:
  Maandag t/m donderdag €89,50
  Vrijdag t/m zondag én op feestdagen €97,50.

  Boeken

  Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

   Persoonlijke gegevens

   Boekingsgegevens

   Aantal personen:

   Aankomstdatum:

   Datum van vertrek:

   Omgeving

   In Twente is het leven goed en je ervaart er rust. U krijgt de gelegenheid om vanuit deze idyllische plek te genieten van alles wat Twente te bieden heeft. Diverse prachtige wandel -en fietsroutes beginnen direct bij onze boerderij.

   Beleef de rust, de gastvrijheid en de landschappelijke schoonheid van de Groene Poort van Twente. Ook kunt u culinair genieten in een van de sfeervolle restaurants die Zenderen rijk is. Deze zijn allemaal op loopafstand rond 500 meter. U kunt zich desgewenst laten adviseren door Hermien en Gerard als kenners van de streek.

   • Gelegen aan fietsknooppunt 64
   • Openluchttheater Hertme 2.8 km
   • Het centrum van Borne 3.5 km
   • Kasteel Twickel 7 km
   • Ook zijn we prima per openbaar vervoer te bereiken.
    De lijndienst 51 naar de stations in Almelo, Borne en Hengelo, stopt ook in Zenderen.

   Gastenboek

   Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

    
    
    
    
   Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
   Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
   We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
   61 berichten.
   Ron&Odette Ron&Odette heeft geschreven op september 5, 2021 om 9:09 am
   Wat een mooie omgeving hier! We hebben genoten van de prachtige tuin. Lekker ontbijt buiten in de tuin. De boerderijkamer is heerlijk groot. Het was een kort verblijf en alles was top geregeld. Hartelijke groeten en bedankt.
   Wilma&Carolien&Rosalien Wilma&Carolien&Rosalien heeft geschreven op augustus 26, 2021 om 11:56 am
   Wij vonden het erg gezellig hier in Zenderen in de B&B. We werden goed verzorgd door Hermien met alles én wij hebben haar goed verwend, dat had ze wel verdiend. Daarom willen wij (Carolien, Rosalien en Wilma) Hermien en Gerard daar heel erg voor bedanken en ze zijn erg lief voor ons geweest. We wensen jullie alle goeds, dank voor de gastvrijheid. Heel veel groetjes van.... veel liefs van.... en een dikke kus van ons allemaal, van Wilma, Carolien en Rosalien. Hopelijk komen we nog een keer aan en langs. En het heeft ons goed bevallen, wij wensen alle goeds met alles.
   Herma&Rinie Herma&Rinie heeft geschreven op augustus 20, 2021 om 8:28 am
   Wat een ontwapenende gastvrijheid! én een heerlijke plek om te zijn. Dank jullie wel voor alles! Heerlijk om hier thuis te komen na een trainingsdag bij de Bonte Parels. Het ga jullie goed! 🙂
   Désirée Désirée heeft geschreven op augustus 20, 2021 om 8:25 am
   Wat 'n heerlijke plek is dit en fantastisch appartement! De gastvrijheid en warmte was door de telefoon al voelbaar. Ik kom zeker nog 'n keer terug om de omgeving te verkennen en hopelijk is 't dan ook iets beter weer. De hangmat buiten heb ik helaas niet kunnen proberen. Na een intense trainingsdag is het heerlijk thuiskomen hier. Alle goeds voor jullie en hartelijke groet.
   Monique&Rosa&Jan-Willem Monique&Rosa&Jan-Willem heeft geschreven op augustus 20, 2021 om 8:21 am
   Bijzonder huis en plek! We hebben genoten van het huis en de ontbijtjes en fietstocht naar Twickel, prachtig kasteel én park én bos! We komen zeker terug. Groetjes Monique Enorm genoten van de rustige omgeving en heerlijk gewandeld en tot rust gekomen. Hartelijke bedankt voor de gastvrijheid. Vriendelijke groet Rosa-Menno Heel erg naar ons zin gehad! Komen graag nog eens terug om de streek nog beter te leren kennen. Bedankt en groeten Jan-Willem

   Contact

   Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens of door een bericht te sturen via het contactformulier.

   Erve de Zeilker
   T.a.v. Gerard en Hermien Welberg
   Zeilkerweg 1
   7625 SJ Zenderen

   Telefoon: 074 266 76 47
   Mobiel: 06 579 933 97 / 06 205 268 82

   E-mailadres: info@dezeilker.nl
   Website: www.dezeilker.nl

   Facebook: fb.com/DeZeilker
   Instagram: instagram.com/ervedezeilker/