Welkom bij Erve de Zeilker

Erve de Zeilker is een zogenaamde “Hallehuisboerderij” en is een van de oudste huisplaatsen in Twente. De Zeilker wordt als woonplek al genoemd in 1188 als “Salecinck”. Het is de oudste boerderij op de Zenderense Esch. Het gebintwerk is gedateerd op begin 1600. Erve de Zeilker behoort tot het cultuurhistorisch erfgoed (gemeentelijk monument) van de gemeente Borne. Een prachtige boerderij, die tot 1921 nog een “lös hoes” was.

Deze eeuwenoude boerderij is geheel onder architectuur gerestaureerd. In 2008 zijn we begonnen met sloopwerkzaamheden. Vanaf januari 2009 is er gewerkt aan de restauratie. Het resultaat mag er zijn. Begin 2011 zijn wij op deze prachtige plek gestart met onze onderneming “de Zeilker”.

We bevinden ons op loopafstand (400 tot 550 meter) van alle restaurants in Zenderen: zie google maps.

U vindt ons, door vanaf de Lidwinaweg de borden B&B Erve de Zeilker te volgen. Onze boerderij bevindt zich net buiten de bebouwde kom van Zenderen.

 

Met betrekking tot corona, houden wij ons aan de dan geldende richtlijnen.

Historie

Toch mooi dat mijn opa en oma, Zeilkers Gerard en Zeilkers Hanna, ook al is het maar op een oude zwart-witfoto van 85 jaar geleden, vertegenwoordigd zijn op deze site. Stiekem hoop ik wel eens dat ze even het hoofd om de deur steken en zeggen wat ze van de restauratie vinden….. Geschiedenis wordt levend als je er mensen bij kunt voorstellen. Want mensen maken het verhaal. In onze zoektocht naar de oorsprong van onze boerderij zijn we ze tegengekomen: Otto, Henric, Johanna, Henricus, Gesina, Maria, Gradus, Arend, Hendrina enz.  In 1188 wordt onze boerderij al genoemd in het register van de Graven van Dalen. In 1461 treedt een zoon des huizes in in het klooster van Albergen en brengt daarmee een tiende deel van de opbrengst van de Zeilker mee.Je kunt je nauwelijks voorstellen dat rond 1890 in onze boerderij 19 personen waren ingeschreven; van meiden en knechten tot aan broers, zussen, ooms, tantes. Waar hebben ze toch allemaal geslapen?

Erve de Zeilker, o.g. Salekink, Salekinc, Zeelker, Selcker, Zaalker.

Boerderijkamers

Onze sfeervolle boerderijkamers bieden slaapgelegenheid met ontbijt aan 2 tot 5 personen. Is voorzien van een luxe badkamer en een comfortabele zithoek. We hebben er naar gestreefd historie en het leven van nu met elkaar te combineren. Aan u de uitdaging te ontdekken of dit gelukt is. Dit gegeven in combinatie met de prachtige omgeving maakt dat de Zeilker het ideale decor is voor een aangenaam Twente gevoel.

Foto’s

Voorzieningen

 • Grote kamer van 42m2, met bed 200×180.
 • Tweede kamer van 30m2 met bed van 100×200 en bed van 140×200, met wastafel.
 • Gratis WiFi
 • tv
 • Comfortabele zithoek
 • Ruime luxe badkamer inclusief badlinnen
 • Onthard water
 • Apart toilet
 • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
 • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
 • Heerlijke infraroodsauna en Finse sauna (in overleg)
 • Mogelijkheid om buiten te genieten in de boomgaard.

 

Prijzen 2023,  inclusief ontbijt:

voor 2 personen.

Maandag t/m donderdag: €84,50
Vrijdag t/m zondag €89,50 en deze prijs geldt ook voor Feestdagen, vakanties en de zomermaanden 21 juni t/m 22 september 2023

Kinderen leeftijd x €2,50 per nacht.

Komt u 1 nacht dan betaalt u €5,- per volwassen persoon extra

Komt u alleen, dan betaalt u de prijs min €15,-

Boeken

Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

  Persoonlijke gegevens

  Boekingsgegevens

  Aantal personen:

  Aankomstdatum:

  Datum van vertrek:

  Bernadette & Leo over Erve de Zeilker:

   

  Wat een superstek hebben jullie hier. En fantastisch dat wij een deel konden gebruiken voor overnachten. Ruim, mooi, schoon, met TOP-uitzicht rondom. Een vreselijk lief geitje. Heerlijk ontbijt op de “etage”. Goede nachtrust…….stilte…..kortom….zeker weten dat we ’t nog eens rustig over komen doen. Jammer genoeg moeten we sneller weg dan ’t plan was.

  Boerderij-appartement

  Het boerderij-appartement, inclusief keuken, is een prachtige en sfeervolle grote ruimte met de nostalgie van de oude Zeilker. De romantische slaapkamer met 400 jaar oude gebinten en de ruime badkamer met dubbele douche, zijn gerealiseerd in de oude koeienstal.

  Foto’s

  Voorzieningen

  • Ruim appartement van 125m2.
  • pellet kachel
  • Prachtig overdekt zitje buiten, onder het ‘oonderschoer’
  • Comfortabele Boxspring
  • Eigen badkamer met dubbele douche
  • Onthard water
  • Inclusief beddengoed en badlinnen
  • Standaard toebehoren: föhn, lectuur, minibar, koffie/thee.
  • Een map met wetenswaardigheden en routes voor wandelen en fietsen.
  • Heerlijke infraroodsauna en Finse Sauna (in overleg)
  • Mogelijkheid om buiten te zitten in de boomgaard.
  • Gratis WiFi
  • tv

   

  Prijzen 2023 exclusief ontbijt:

  voor 2 personen.

  Maandag t/m donderdag €92,50

  Vrijdag t/m zondag €97,50  en deze prijs geldt ook voor feestdagen, vakanties en de zomermaanden 21 juni t/m 22 september 2023.

  Komt u 1 nacht dan betaalt u €5,- per volwassen persoon extra.

  Komt u alleen dan betaalt u de prijs min €15,-

  Boeken

  Een boekingsaanvraag kunt u doen via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens de beschikbaarheid controleren en u z.s.m. een boekingsbevestiging verzenden via het opgegeven e-mailadres.

   Persoonlijke gegevens

   Boekingsgegevens

   Aantal personen:

   Aankomstdatum:

   Datum van vertrek:

   Omgeving

   In Twente is het leven goed en je ervaart er rust. U krijgt de gelegenheid om vanuit deze idyllische plek te genieten van alles wat Twente te bieden heeft. Diverse prachtige wandel -en fietsroutes beginnen direct bij onze boerderij.

   Beleef de rust, de gastvrijheid en de landschappelijke schoonheid van de Groene Poort van Twente. Ook kunt u culinair genieten in een van de sfeervolle restaurants die Zenderen rijk is. Deze zijn allemaal op loopafstand rond 500 meter. U kunt zich desgewenst laten adviseren door Hermien en Gerard als kenners van de streek.

   • Gelegen aan fietsknooppunt 64
   • Openluchttheater Hertme 2.8 km
   • Het centrum van Borne 3.5 km
   • Kasteel Twickel 7 km
   • Ook zijn we prima per openbaar vervoer te bereiken.
    De lijndienst 51 naar de stations in Almelo, Borne en Hengelo, stopt ook in Zenderen.

   Gastenboek

   Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

    
    
    
    
   Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
   Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
   Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
   We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
   87 berichten.
   Joke Joke schreef op september 2, 2022 om 10:51 am
   Lieve Hermien & Gerard, het komt niet elke dag voordat ik mensen die ik niet eerder ontmoet heb, durf aan te spreken met "lieve". Bij jullie doe ik dat met Liefde. Een allerhartelijkste ontvangst, met boeiende verhalen over ontstaan/achtergronden van deze werkelijk prachtige Halle boerderij en een zeer royale gezellige en schone bovenverdieping. Aan alles is gedacht. Hier voelt een gast zich oprecht WELKOM. En dan kun je ook nog overnachten in een boerderij zó dicht bij het geboortehuis van je moeder, dat maakt dit verblijf helemaal af. Dank voor jullie grote, gastvrije hart.
   Anton&Riet Anton&Riet schreef op september 1, 2022 om 1:44 pm
   Wat was het een mooi cadeau voor de verjaardag. Leuke dagen gehad. Gastvrije mensen van de B&B. De bedden waren goed en het ontbijt was prima.
   Peet&Grietje Peet&Grietje schreef op augustus 30, 2022 om 9:01 am
   Heel hartelijk dank voor de geweldige ontvangst en alle zorgen. Fantastisch! Het is een prachtige plek om te verblijven. We hebben heerlijk gefietst, samen met zus, broer en schoonzus, in deze omgeving, mijn geboortegrond. Voor de liefde in 1975 verhuisd naar het westen, maar nog steeds een Twents hart. Heerlijk om die taal weer te horen, o.a. bij de voorstelling "van Katoen en Water". En ook fijn om onze familie (mijn vader is 97) weer te kunnen bezoeken. Daar komt door de grote afstand te weinig van. Getroffen hebben we het met het weer, gelukkig niet meer zo heet. (Alleen de wespen waren "pestkoppen" maar daar kan niemand wat aan doen) . Vandaag nog een laatste fietstocht samen met broer en schoonzus. We gaan naar de Molen van Bels, dat is een speciale plek voor mijn broer en schoonzus. Verjaardagen, huwelijksjubilea worden daar gevierd. Nogmaals hartelijk dank voor alles.
   Heidi&René Heidi&René schreef op augustus 30, 2022 om 8:52 am
   Hartelijk dank voor de superfijne overnachting en heerlijk ontbijt. Wat een prachtige en rustige plek om te verblijven. Absoluut een aanrader en wij komen zeker een keer terug.
   Veronique, Susan, Lilian & Marlies Veronique, Susan, Lilian & Marlies schreef op juli 21, 2022 om 6:24 pm
   Wat een heerlijke plek om te wonen en te verblijven. Wat hebben jullie het goed voor mekaar. Aan het fotoboek te zien is er ook een hoop gezwoeg aan vooraf gegaan. Dank jullie wel voor jullie gastvrijheid en heerlijke ontbijt. We hebben het heerlijk gehad hier. Groetjes uit Limburg.

   Contact

   Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens of door een bericht te sturen via het contactformulier.

   Erve de Zeilker
   T.a.v. Gerard en Hermien Welberg
   Zeilkerweg 1
   7625 SJ Zenderen

   Telefoon: 074 266 76 47
   Mobiel: 06 579 933 97 / 06 205 268 82

   E-mailadres: info@dezeilker.nl
   Website: www.dezeilker.nl

   Facebook: fb.com/DeZeilker
   Instagram: instagram.com/ervedezeilker/